Gjør-Det-Selv Søndag: Hårbånd m/ståltråd

Dere har kanskje sett hårbåndene H&M har fått inn? De som er laget av fint og luftig stoff med en ståltråd inni? Anyways, bestemte meg for å lage noen selv, istedenfor å kjøpe dem. De koster 29,90 på H&M, egentlig ganske billig, men siden jeg fant noen gamle pysjbukser og vi hadde ståltråd hjemme, så brukte jeg i grunn ingenting på å lage dem..FYI: Jeg filmet hele prosessen, men da jeg hørte på klippene, så hørtes stemmen min ut som en mann, siden jeg er forkjølet.. Siden jeg ikke tok bilder mens jeg lagde båndene, så måtte jeg printscreen'e klippene, derfor dårlige bilder.Du trenger:
-
Stoff, 
- Ståltråd som er bøyelig
- saks, symaskin og alt det der
- evt. blonder 

------

1,
Det første du gjør er å måle omkretsen av hodet ditt. Når du har gjort dette, plusser du på ca. 7-8 cm som skal være lengden på båndet. Bredden på båndet skal være omtrent 6-7 cm alt etter hvor bredt du vil båndet skal være. HUSK!: Det skal brettes i to!

2. Når du har målene, klipper du ut firkanten.

3. Dette steget er frivillig. Hvis du vil ha blonder på, så plassér blondebåndet på midten av "hovedbåndet" og sy det på. Sy langs kantene av blondebåndet.

4. Det neste du gjør er å klipp en liten "pil" på hver ende av firkanten. Deretter folder du båndet sammen, med utsiden vendt inn. 

5. Når du syr i steg 5, husk å la den ene enden være usydd, slik at du får plassert ståltråden inni. Vreng hårbåndet, slik at innsiden kommer ut.

6. Nå skal du plassere ståltråden inni hårbåndet. Ståltråden skal være så tynn at den kan bøyes, og så tykk at den ikke knekker. For at hårbåndet ikke skal få hull, så ta litt stoff rundt endene og teip disse. 
Ta ståltråden i hårbåndet og sy enden sammen.

Ta-daa! Du er ferdig!
 


Hårbåndene vil jeg bruke noenlunde slik som på bildet over, men dette har jeg "knytt" sammen til en rose. Jeg har også laget et hårbånd uten blonder, det jeg brukte i This-or-That-videoen.

Likte du DIY'en?
 

3 comments

Anonym

12.06.2011 kl.23:34

fiiiiiiiiiiiiiiiiiiiint!!!

du kunne ikke bare ha lagt ut videoen uten lyd eller noe?? :D

skulle gjerne ha SETT fremgangsmåten ^^,

Tran Nguyen

13.06.2011 kl.14:15

Anonym: Taaaaakk! :D

Nja, tror ikke det, men jeg skal lage flere bånd i nærmeste fremtid, så da kan jeg filme det igjen ;D

xx TraN
So cute and creative!

Write a new commentcontact me: tran_siriano@hotmail.com


Menu

Categories

Arcive

hits